Meer focus? Drink een cappuccino!

Wist jij dat je voor een focus boost beter cappuccino kunt drinken dan espresso? Gelooft het of niet, maar het is echt zo! Hoe dat kan? We leggen het je in deze blog allemaal uit.

 

Een heerlijke energieboost

Cappuccino: voor veel mensen is het dé favoriete koffievariatie! Een heerlijke romige, zachte smaakbeleving om echt even van te genieten. En laat die koffievariatie nu ook een perfecte energie boost zijn. Om je uit te leggen waarom dat zo is, kijken we eerst naar wat het effect van cafeïne nu eigenlijk is.

 

Wat doet cafeïne nu eigenlijk?

Je hebt het vast wel eens gehoord, de opmerking ‘ik heb echt even wat cafeïne nodig’. Cafeïne, ofwel een kop koffie, is voor veel mensen namelijk dé manier om een energiekick te krijgen. Het stimulerende effect van cafeïne verdrijft namelijk het gevoel van vermoeidheid en verhoogt het gevoel van energie. Daarnaast kan het je ook motiveren, alerter maken en zelfs een positief effect hebben op je geheugen! Volgens het voedingscentrum ervaren volwassenen dat gevoel al door 1 à 2 koppen koffie.

 

Wat maakt cappuccino dan beter?

Nu komt de grote vraag: wat maakt cappuccino nu beter voor meer focus dan een espresso? Het extra element van een cappuccino maakt het verschil: melk! Melk zorgt er namelijk voor dat cafeïne langer in je lichaam blijft. Melk vertraagt namelijk de afgifte van de cafeïne aan je lichaam. Zo kun je dus langer genieten van de voordelen van die ene dosis cafeïne.

 

Perfect voor iedere koffieliefhebber

Wij snappen natuurlijk dat niet iedere koffieliefhebber fan is van een sterke espresso. Ook daarom is een cappuccino ideaal. De zachte, romige en milde smaak zorgt ervoor dat ook een ‘voorzichtige' koffieliefhebber kan genieten van een extra dosis energie.

 

Altijd cappuccino met de Gio Coffee Club!

Heb jij nu ook zo’n zin in een heerlijke cappuccino? Dat komt mooi uit, want met de Gio Coffee Club is die heerlijke kop koffie dichterbij dan je denkt. Met ons all-in koffie abonnementen geniet je op ieder moment van de dag van de lekkerste koffievariaties. Het mooiste is nog: daar hoef jij zelf helemaal niets voor te doen! Wij bezorgen iedere vier weken verse koffiebonen én regelen voor jou gratis een professionele koffiemachine. Wat wil je nog meer?

Bekijk abonnementen >

Lees meer over de Gio Coffee Club