Maak impact met de Gio Coffee Club!

Samen maken we impact! Dat vinden we belangrijk. Maar wat houdt die impact dan precies in? Dat vertellen we je natuurlijk ook graag. Impact maken we namelijk op drie niveau's: mondiaal, nationaal en lokaal. Ieder niveau heeft zijn eigen initiatieven!

Op mondiaal niveau steunen we...

Rainforest Alliance

Alle Gio Coffee Club koffiemelanges zijn Rainforest Alliance gecertificeerd. Dit houdt in dat de koffiebonen afkomstig zijn van gecertificeerde koffieplantages.

Deze koffieplantages leveren niet alleen een sublieme kwaliteit koffie, ze beschermen ook de natuur én dragen positief bij aan het verbeteren van werk- en leefomstandigheden. Zo stimuleren we plantagehouders meer te leren over ondernemen en hun kinderen naar school te laten gaan.

Met Rainforest Alliance maak je impact voor mens, dier en milieu. En dat allemaal dankzij de koffie die jij drinkt! Oftewel, koffie waar je echt even van kunt genieten. 

Op nationaal niveau maken we...

Social Impact

Voor iedere kop koffie die jij drinkt, doneren wij 1 cent aan een goed doel van Nederlandse bodem. Om iedere cent ook echt goed terecht te laten komen, werken we nauw samen met drie goede doelen; Jantje Beton, het Nationaal Ouderenfonds en Hulphond Nederland.

Goede doelen met een duidelijk overkoepelend doel: energie geven! En laat dat nu precies ook ons doel zijn met iedere kop koffie die jij drinkt.   

Op lokaal niveau dragen we bij door...

Refurbished koffiemachines

Stel je voor, jij sluit een Gio Coffee Club abonnement af en na 2 jaar zeg je hem weer op. Je stuurt jouw koffiemachine terug. We kunnen er dan twee dingen mee doen: weggooien of refurbishen. Precies, dat is wat we doen: refurbishen

Zo zorgen we ervoor dat we iedere koffiemachine optimaal gebruiken. En op het moment dat een koffiemachine echt geen koffie meer kan zetten? Dan worden de bruikbare onderdelen hergebruikt en wordt de rest van de koffiemachine zorgvuldig gerecycled.